woensdag, december 26, 2007

Lekker heet Bangkok

We nemen ons nen taxi naar een districtje, Thewit juist buiten de drukte en juist naast de rivier zodat we snel met de busboot overal heen kunnen. Het is hier zo efkes 33 graden en aldus heel warm vandaar zoeken we een leuk kamertje met airco. Eenmaal aangekomen in het hotel om 2u30 in de namiddag en een goe doucheken gepakt, vallen we gelijk bakstenen weer in slaap. S'avonds verkennen we nog efkes heel kort de buurt en eten ons eerste Thaise pikante wokschotelken. We slapen lekker uit, beter gezegd Ebru slaapt uit. Ik ben deze morgen een leuke ochtendwandeling gaan maken door de plaatselijke marktjes rondom ons hoteleken en heb voor voor morgenavond reeds een pedicure sessie geregeld voor mijn Shrekachtige eeltvoeten.
Vandaag naar de weekendmarkt geweest, dit is een immens grote half overdekte thaise markt waar ge alles kunt terugvinden, van wilde apen, slangen, katachtigen,.. merkkledij...leuke eetstalletjes..meubels...ge noemt het maar op en het staat er wel ergens. Wat ons fameus opvalt is dat de meeste produkten die verkocht worden (meeste bezoekers zijn Thais) echt van goede kwaliteit zijn en aldus niet zo spotgoedkoop....maar voor ons wel nog goedkoop genoeg. Door ernstige capaciteitproblemen van onze baggagedragers (lees rugzak) hebben we onze aankopen beperkt tot 3 t-shirts en een bikiniken... We zijn geen grote shoppers maar hier hadden we ons wel heel gemakkelijk eens kunnen laten gaan....we sparen ons tot Vietnam ..

Morgen gaan we op Vietnam visa jacht en genieten we verder van de stad. Het is echt leuk vertoeven hier in Bankok, tov 5 jaar geleden is de vervuiling veel verminderd, openbaar vervoer is demax (ik haat normaal openbaar vervoer) en het verkeer is totaal niet zo chaotisch meer... het is natuurlijk wel weekend geweest..we zien wel wat dat geeft de komende dagen.

Op zondag 23 december zijn het verkiezingen in Thailand. In september vorig jaar haalden de Thaise militairen coupgewijs een streep door 's lands democratie, officieel met de bedoeling de democratie te redden. Oud-premier Thaksin Shinawatra is in ballingschap in Londen wordt beschuldigd van corruptie in verband met controversiële grondaankopen in Bangkok. De miljonair, die naar Engeland is verhuisd, kwam onlangs in het nieuws toen hij de nieuwe eigenaar werd van de topvoetbalclub Manchester United.

Koning, Rama 9 is extreem populair. Op 5 december is meneer 80 jaar geworden. Dit is een paar weken geleden uitbundigd gevierd. Zelfs op vandaag loopt nog 1/3de van de Nepalezen nog met zijn gele-roos ' we love our king' polo rond. Het is wel duidelijk dat op vandaag de koning eenheid brengt in Thailand. De troonopvolger, zijn zoon is ver van populair, een soort playboy typken a la onze Laurent... niemand weet echter hoe het verder moet na den Rama 9.
We pikken vandaag ons Vietnam visa op en vliegen morgen op Hanoi.




Geen opmerkingen: